Bramborový závin s krupicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 703 kcal
 - Sacharidy 85 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 748 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 38 g
 - Cholesterol 273.5 mg
 - Draslík 588.1 mg
 - Vláknina 9810 mg
 - Vitamín A 9810 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.1 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Uvařené brambory prolisujeme, přisypeme krupici, přidáme sádlo, vejce, osolíme, spojíme v těsto.
 - 
                                2
Nakrájenou slaninu sklovitě vyškvaříme, osmahneme na ní jemně pokrájenou cibuli, přimícháme strouhanku a opět osmahneme.
 - 
                                3
Bramborové těsto vyválíme na plát, rozprostřeme na něj připravenou směs, svineme, konce stiskneme, závin vložíme do vyždímaného ubrousku. Konce ubrousku zavážeme a závin uvaříme v kastrolu s osolenou vodou. Vaříme hodinu, v polovině vaření závin otočíme.
 - 
                                4
Hotový závin krájíme nití.