Slaninová omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 139 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 691 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 13.6 mg
 - Draslík 139.9 mg
 - Vláknina 897.5 mg
 - Vitamín A 897.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.4 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřovou slaninu nakrájíme na menší kostičky a nasypeme na rozpálenou pánev. Za občasného míchání škvaříme, až vzniknou škvarečky, které vidličkou vyndáme.
 - 
                                2
Nadrobno nakrájenou cibuli přisypeme na zbylý tuk v pánvi, krátce osmahneme a zasypeme moukou. Usmažíme tmavě žlutou jíšku, zalijeme vývarem a 20 minut povaříme. Nyní přidáme do omáčky škvarečky, osolíme, necháme projít varem a odstavíme.