Pohanková kaše se slaninou - černidlo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 426 kcal
 - Sacharidy 45 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 326 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 10.2 mg
 - Draslík 67.7 mg
 - Vláknina 850 mg
 - Vitamín A 850 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.9 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pohanku promyjeme pod tekoucí vodou, dáme ji do hrnce, zalijeme 5.5 dl vody, přidáme sůl, očištěnou 1 celou cibuli s hnědou slupkou a pomalu dusíme přibližně 20-25 minut. Pokud by bylo potřeba, během dušení vodu můžeme dolít, přibližně 0.5 dl.
 - 
                                2
Mezitím pokrájíme špek a anglickou slaninu na kostičky. Očistíme ještě jednu cibuli a pokrájíme ji nadrobno.
 - 
                                3
V pánvi rozpustíme špek, přidáme anglickou slaninu s cibulí a osmažíme je dozlatova.
 - 
                                4
Z pohankové kaše vyjmeme uvařenou cibuli, podle chuti dosolíme, rozdělíme na talíře, polijeme slaninou s cibulí a podáváme.