Červené zelí po italsku
Suroviny
- 40 g Slanina vepřová
 - 125 g Cukr krupice
 - 250 g Cibule
 - 150 g Jablka
 - 60 g Rozinky tmavé
 - 3 g Skořice mletá
 - 5 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 250 ml Víno červené
 - 3 špetka Muškátový oříšek
 - 1 kg Zelí hlávkové červené
 - 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 4 polévková lžíce Ocet vinný červený
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 324 kcal
 - Sacharidy 59 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 514 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 51 g
 - Cholesterol 5.4 mg
 - Draslík 684.6 mg
 - Vláknina 12270.1 mg
 - Vitamín A 12270.1 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 119.1 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V pánvi rozpálíme slunečnicový olej, vložíme kostičky slaniny a vyškvařujeme dokřupava.
 - 
                                2
Přidáme cukr a krátce 1-2 minuty mícháme, až cukr zezlátne.
 - 
                                3
Vložíme nasekanou cibuli, nakrájené zelí, nakrájené jablko a zamícháme.
 - 
                                4
Vlijeme víno a polovinu octa, pak přidáme rozinky, kmín,
 - 
                                5
skořici, muškátový oříšek a podle chuti sůl a pepř. Zakryjeme a mírně podusíme 30 minut, nebo až je zelí měkké, ale pevné. Někdy je zelí třeba ještě při dušení podlít.
 - 
                                6
Podle chuti vmícháme zbývající cukr a ocet, prohřejeme a podáváme jako přílohu.