Salát z červeného zelí s mrkví a pomerančem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Jablka
  • 50 g Jogurt bílý
  • 150 g Mrkev kořen
  • 50 g Ořechy vlašské
  • 6 g Sůl
  • 130 g Majonéza
  • 800 g Zelí hlávkové červené
  • 40 g Hrozinky
  • 50 ml Pomerančová šťáva
  • 1 ks Pomeranče
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 501 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 98 g
  • Sodík 800 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 1.6 mg
  • Draslík 720.8 mg
  • Vláknina 16207.5 mg
  • Vitamín A 16207.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 148.8 mg
  • Vitamín E 4.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Červené zelí nakrouháme na nudličky a dáme do mísy. Nastrouháme mrkev a jablka a zakapeme citronovou šťávou. Spolu s hrozinkami a nasekanými ořechy vmícháme do zelí.

  • 2

    V míse smícháme majonézu, jogurt a pomerančovou šťávu, lehce osolíme a vmícháme do salátu. Dáme do lednice na 30 minut vychladit a podáváme ozdobené plátky pomeranče.

Komentáře k receptu