Hovězí závitky na červeném víně s jablkem
Suroviny
- 600 g Hovězí maso zadní
 - 60 g Mouka pšeničná hladká
 - 120 g Slanina vepřová
 - 90 g Sýr Eidam cihla 30%
 - 60 g Kapie sterilovaná
 - 250 ml Víno červené
 - 250 ml Voda pitná
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Jablka
 - 3 ks Hřebíček
 - 0.25 ks Bujón hovězí
 - 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 528 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 580 mg
 - Bílkoviny 45 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 107.4 mg
 - Draslík 202.7 mg
 - Vláknina 2189.6 mg
 - Vitamín A 2189.6 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.6 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Slaninu nakrájíme na kostičky, jablko oloupeme, vykrojíme jádřinec a jablko nakrájíme na kostičky, naloženou kapii nakrájíme na nudličky, v 250 ml vody uvaříme 1/4 kostky hovězího bujónu.
 - 
                                2
Plátky masa víc naklepeme, osolíme, opepříme a po jedné straně potřeme hořčicí. Na plátek položíme 30 g sýra, třetinu jablka, třetinu kapie a jeden hřebíček. Každý jednotlivý plátek pevně zavineme, sepneme jehlou a obalíme v mouce.
 - 
                                3
V rendlíku rozpustíme slaninu a opečeme na ní závitky ze všech stran. Poté závitky podlijeme vínem a připraveným vývarem. Maso pod poklicí dusíme, až je měkké.
 - 
                                4
Závitky vyjmeme, vytáhneme jehly a maso držíme na teple.
 - 
                                5
Do čistého rendlíku přecedíme omáčku a je-li třeba, osolíme ji a opepříme.
 - 
                                6
Závitky servírujeme přelité omáčkou.