Paprikový základ
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 82 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 2649 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 10.2 mg
 - Draslík 78.2 mg
 - Vláknina 955 mg
 - Vitamín A 955 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.6 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme, na výpeku osmahneme najemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Zasypeme paprikou a necháme chvíli zpěnit. Osolíme, podlijeme a necháme zakryté dusit, dokud se cibule nerozvaří. Tento základ používáme na omáčky nebo jako šťávu na přelití párků a pod.