Vepřová panenka se smrži a ementálem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 740 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 52 g
 - Sodík 1462 mg
 - Bílkoviny 52 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 163.7 mg
 - Draslík 1201 mg
 - Vláknina 7490 mg
 - Vitamín A 7490 mg
 - Vitamín B6 1.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.5 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 23.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pórky očistíme, opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na delší proužky (přibližně 8cm). Na pánvi necháme rozpustit 40 g másla, pórek na něm osmahneme, dokud nezesklovatí. Následně přilijeme vývar a dalších 10 minut dusíme. Troubu předehřejeme na 200°C.
 - 
                                2
Pórek vložíme do zapékací formy. Zbytek másla smícháme s moukou, vytvoříme si na pánvi jíšku a pórkový vývar jí zahustíme. Přidáme sýr, vše osolíme, opepříme a posypeme muškátovým oříškem.
 - 
                                3
Houby řádně očistíme, rozkrojíme na půlky, osmahneme na polovině másla a nasypeme k pórku. Následně houby s pórkem zalijeme omáčkou a necháme v troubě péct 25 minut.
 - 
                                4
Maso opláchneme, necháme oschnout, zarolujeme je do plátků slaniny. Na zbytku přepuštěného másla smažíme okolo 7 minut. Následně dochutíme solí, pepřem a necháme 10 minut bokem. Maso naporcujeme, podáváme s pórkem, houbami a omáčkou.