Dušený pórek se slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 362 kcal
 - Sacharidy 41 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 1005 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 32 mg
 - Draslík 578.8 mg
 - Vláknina 7393 mg
 - Vitamín A 7393 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25.5 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Bílé části pórku očistíme a nakrájíme na 5 cm dlouhé kousky, slaninu nakrájíme na kostičky.
 - 
                                2
Pórek vložíme do vroucího vývaru a vaříme, až je poloměkký. Pórek scedíme a necháme okapat (vývar dáme stranou). V rendlíku rozpustíme slaninu, zasypeme moukou a usmažíme světlou jíšku. Přimícháme mletou papriku, po částech zašleháme vývar z pórku a smetanu. Na mírném plameni za stálého míchání vaříme zhruba 15 minut. Před koncem varu do omáčky vložíme pórek, osolíme, zakapeme citronovou šťávou a dovaříme.