Bažant na žampionech s husími játry
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 911 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 68 g
 - Sodík 1721 mg
 - Bílkoviny 61 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 405.1 mg
 - Draslík 909.5 mg
 - Vláknina 2081 mg
 - Vitamín A 2081 mg
 - Vitamín B6 1.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.5 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 47.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěného bažanta protkneme a naplníme slaninou, osolíme vevnitř i na povrchu a pevně svážeme provázkem. V pekáči osmahneme na 50g másla cibuli nasekanou nadrobno, na tento základ vložíme bažanta a opečeme z každé strany. Přidáme nové koření, pepř a nožičky z žampionů, které použijeme na omáčku. Zalijeme vývarem a zakryté dusíme v troubě při střední teplotě asi 30 minut.
 - 
                                2
Zatím žampiony a husí játra nakrájené na plátky opečeme na zbylém másle, zalijeme vínem a krátce podusíme, hotové osolíme.
 - 
                                3
Upečené bažanty vyjmeme a naporcujeme, šťávu scedíme a smícháme s játry a žampiony. Podáváme porci bažanta ozdobenou plátky jater a žampionů, přelitou sosem.