Skopové kotlety na česneku
Suroviny
- 50 g Slanina vepřová
 - 600 g Skopové kotlety
 - 0.5 kávová lžička Nové koření celé
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 6 stroužek Česnek
 - 2 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
 - 2 dl Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 455 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 167 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 8.5 mg
 - Draslík 113.5 mg
 - Vláknina 2041.5 mg
 - Vitamín A 2041.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.6 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a utřeme v misce se solí. Cibuli oloupeme a nadrobno ji nakrájíme. Slaninu rozkrájíme na malé kostičky.
 - 
                                2
Skopové kotlety omyjeme studenou vodou, osušíme, naklepeme a na okrajích je nařízneme, potřeme je utřeným česnekem a posypeme nakrájenou slaninou.
 - 
                                3
V pánvi rozpálíme olej a osmažíme na něm nakrájenou cibuli. Pak do pánve vložíme kotlety a z obou stran je prudce opečeme. Přilijeme k nim pivo s trochou vody, opepříme, okořeníme a pod poklicí je dusíme, až jsou měkké. Během dušení kotlety poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby přiléváme vodu.
 - 
                                4
Měkké kotlety z pánve vyjmeme a šťávu zaprášíme moukou, kterou krátce osmahneme. Omáčku podle chuti opepříme a osolíme, vrátíme do ní kotlety, krátce je prohřejeme a podáváme.