Italská zeleninová polévka
Suroviny
- 150 g Anglická slanina
 - 100 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
 - 100 g Fazolové lusky zelené
 - 100 g Špagety, Makarony vařené
 - 100 g Datle sušené
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 0.5 ks Petržel - nať
 - 5 ks Kapusta hlávková
 - 0.5 ks Fenykl sladký - hlíza
 - 3 ks Rajčata
 - 2 ks Celer bulvový
 - 2 ks Celer řapíkatý
 - 1 ks Chilli paprička sušená
 - 2 ks Brambory zimní
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1.5 l Vývar zeleninový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 880 kcal
 - Sacharidy 144 g
 - Tuky 139 g
 - Sodík 1697 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 122 g
 - Cholesterol 21.5 mg
 - Draslík 4837.8 mg
 - Vláknina 55330.2 mg
 - Vitamín A 55330.2 mg
 - Vitamín B6 2.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1032.5 mg
 - Vitamín E 2.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Fazole namočíme přes noc do studené vody.
 - 
                                2
Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Na kostičky nakrájíme i slaninu.
 - 
                                3
Ve velkém hrni rozehřejeme olej a dáme zesklovatět slaninu, potom cibuli a česnek.
 - 
                                4
Přidáme připravené fazole, nakrájenou zeleninu, koření a vše vaříme doměkka.
 - 
                                5
Nakonec do polévky přidáme uvařené těstoviny a podáváme.