Zapečená vejce se šunkou a zeleninou
Suroviny
- 80 g Klobása Dunajská
 - 120 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
 - 40 g Máslo čerstvé
 - 80 g Šunka dušená
 - 120 g Fazole bílé sterilované
 - 40 ml Olej rostlinný
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Cibule
 - 3 ks Rajčata
 - 8 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Paprika zelená
 - 3 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 530 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 341 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 512.7 mg
 - Draslík 555 mg
 - Vláknina 8019.6 mg
 - Vitamín A 8019.6 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29.5 mg
 - Vitamín E 2.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Fazole a hrášek slijeme a necháme okapat. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, rajčata nakrájíme na plátky, šunku na nudličky a klobásu na tenká kolečka. Papriku zbavíme semen a nakrájíme na proužky, petrželovou nať jemně nasekáme. Čtyři menší zapékací misky vymažeme máslem.
 - 
                                2
Na oleji zpěníme cibuli s česnekem, přidáme šunku, klobásu, rajčata a dusíme. Poté vmícháme hrášek, fazole, osolíme, opepříme a promícháme.
 - 
                                3
Směs rozdělíme do zapékacích misek, na směs do každé misky rozklepneme 2 vejce a v předehřáté troubě zapečeme.
 - 
                                4
Podáváme v misce, sypeme petrželovou natí.