Zapečený květák v bešamelové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 363 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 195 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 218.5 mg
 - Draslík 818 mg
 - Vláknina 10314 mg
 - Vitamín A 10314 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 123.3 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na růžičky rozebereme květák.
 - 
                                2
Omyjeme a do poloměkka uvaříme.
 - 
                                3
Dáme do vymazané a vysypané formy.
 - 
                                4
Z másla a mouky uděláme jíšku, zalijeme ji mlékem, osolíme, přidáme hořčici, petrželku, přidáme šunku, nastrouhaný sýr.
 - 
                                5
3 žloutky a tuhý sníh ze 3 bílků.
 - 
                                6
Zalijeme směsí květák a v troubě pečeme při 180 stupních 45 minut.