Bažant s játrovou nádivkou
Suroviny
- 1200 g Bažant obecný
 - 600 g Bramborová kaše
 - 25 g Hořčice
 - 100 g Játra vepřová
 - 60 g Máslo čerstvé
 - 100 g Mléko polotučné
 - 50 g Slanina vepřová
 - 50 g Šunka dušená
 - 10 g Sůl
 - 2 g Pepř černý mletý
 - 100 g Strouhanka
 - 1 g Muškátový květ
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 dl Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 712 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 39 g
 - Sodík 1269 mg
 - Bílkoviny 58 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 308.4 mg
 - Draslík 887.2 mg
 - Vláknina 4255.7 mg
 - Vitamín A 4255.7 mg
 - Vitamín B6 1.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.4 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřová játra odblaníme a spolu se šunkou umeleme na masovém strojku. Mleté maso vložíme do misky, přidáme kostičky slaniny, strouhanku namočenou v mléce, vejce, prolisovaný česnek, muškátový květ, sůl, pepř a důkladně promícháme. Očištěného a vykuchaného bažanta naplníme játrovou nádivkou, zašijeme, potřeme hořčicí, vložíme do pekáčku, přidáme máslo, osolíme, podlijeme troškou vody a dáme do trouby péct. V průběhu pečení poléváme bažanta vypečeným tukem a podle potřeby podléváme vodou.
 - 
                                2
Bažanta naporcujeme a podáváme s bramborovou kaší.