Hradecké koule
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1340 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 117 g
 - Sodík 96965 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 284.6 mg
 - Draslík 392.6 mg
 - Vláknina 7452.5 mg
 - Vitamín A 7452.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.3 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Umeleme maso a játra. Přidáme utřený česnek, sůl a pepř, vejce a žemli (žemle předem namočená v mléce a vymačkaná). Vše dobře promícháme.
 - 
                                2
Vlhkýma rukama tvoříme menší koule a vkládáme je do pekáčku, který jsme si vymazali sádlem. Pokmínujeme, podlijeme trochou vody a pečeme.
 - 
                                3
Podáváme s chlupatým knedlíkem a dušeným kysaným zelím.