Ledvinky dušené s vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 231 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 445 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 334 mg
 - Draslík 337.7 mg
 - Vláknina 558 mg
 - Vitamín A 558 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.1 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ledvinky nejprve rozkrojíme naplocho, očistíme, omyjeme a z půlek krájíme asi 2mm silné plátky.
 - 
                                2
Nakrájené ledvinky dáme do vařící vody a necháme přejít varem. Pak je ihned propláchneme studenou vodou.
 - 
                                3
Na másle podusíme jemně nakrájenou cibuli, zalijeme vínem a přidáme spařené opláchnuté ledvinky. Necháme dusit.
 - 
                                4
Jakmile jsou vydušené, zaprášíme moukou a osmahneme. Podlijeme, povaříme, ochutíme špetkou nasekané petrželky, lžičkou citronové šťávy a opět převaříme.
 - 
                                5
Na závěr přidáme kousek másla a pokrm osolíme.