Daňčí řezy se šunkou a vejcem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 534 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 322 mg
 - Bílkoviny 64 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 559.8 mg
 - Draslík 753.5 mg
 - Vláknina 102.8 mg
 - Vitamín A 102.8 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z očištěné a omyté daňčí kýty nakrájíme přes vlákno řízky, lehce je naklepeme, osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Maso obalíme po jedné straně v hladké mouce a po obou stranách opékáme na pánvi na oleji asi 4 minuty. Podlijeme trochou vody a chvíli podusíme.
 - 
                                3
Čistou pánev vymastíme máslem, vložíme plátky šunky, rozklepneme na ně vejce, osolíme špetkou soli a zapečeme.
 - 
                                4
Dančí řízky podáváme na nahřátých talířích polité vypečenou šťávou. Poklademe je vejci se šunkou.