Kančí plátky na slanině s mrkví
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 452 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 98 g
 - Sodík 1172 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 28 mg
 - Draslík 365.2 mg
 - Vláknina 5686.7 mg
 - Vitamín A 5686.7 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.4 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kančí kýtu odblaníme, nakrájíme na plátky, slaninu na hranolky, očištěnou mrkev nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme nadrobno, chilli papričku posekáme. Do pekáčku vložíme slaninu a částečně rozškvaříme. Přiložíme plátky masa, osolíme, opepříme, zakápneme octem, podlijeme troškou vody, vložíme do trouby a zvolna pečeme. Po 20 minutách přisypeme mrkev, cibuli, chilli papričku, podle potřeby podlijeme a dopečeme.
 - 
                                2
Plátky masa upravíme na talíře, doplníme bramborovou kaší a přelijeme šťávou z pekáčku.