Bažant s karamelovým ananasem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 396 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 16 g
- Sodík 106 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 63 g
- Cholesterol 21 mg
- Draslík 318.3 mg
- Vláknina 57.8 mg
- Vitamín A 57.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Maso omyjeme,osušíme, osolíme, opepříme a posypeme drceným jalovcem. Ananas rozčtvrtíme a omyjeme. 
- 
                                250 g másla necháme rozpálit a maso na něm opečeme ze všech stran. Cukr rozehřejeme v plochém pekáčku, přidáme zbytek másla a v získané karamelové směsi obalíme řezné plochy ananasu. Ten poté odložíme stranou a do zbytku karamelu přidáme citronovou šťávu, likér a vývar. Uvedeme k varu a odstavíme z plotny, dochutíme solí a pepřem dle potřeby. Maso servírujeme přelité omáčkou a ozdobené zkaramelizovaným ananasem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        