Zajíc se smetanou
Suroviny
- 100 g Máslo čerstvé
 - 300 ml Smetana 16% (pochoutková)
 - 700 ml Mléko - podmáslí
 - 600 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1.5 kávová lžička Sůl
 - 3 ks Cibule
 - 1 ks Petržel kořen
 - 3 ks Mrkev kořen
 - 0.25 ks Celer bulvový
 - 1 hrst Houby sušené
 - 2 kg Zaječí maso
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 836 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 244 g
 - Sodík 473 mg
 - Bílkoviny 97 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 378 mg
 - Draslík 1842.9 mg
 - Vláknina 10323.2 mg
 - Vitamín A 10323.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 45 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 38.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zajíce necháme 1 den marinovat v podmáslí. Sušené houby si namočíme ve 2 dl vody. Zeleninu nakrájíme na kostičky, vše vložíme do pekáčku a necháme několik hodin odpočinout.
 - 
                                2
Troubu předehřejeme na 200 °C. Zeleninu odebereme, následně maso osolíme a opepříme, posypeme kousky másla, přidáme houby a zeleninu. Přikryjeme a necháme péct 1 hodinu. (Průběžně podléváme.)
 - 
                                3
Poté si smícháme smetanou s moukou, přilijeme a necháme péct dalších 15 minut.