Terina s koroptvím a zaječím masem
Suroviny
- 200 g Slanina vepřová
 - 400 g Králičí maso
 - 150 g Vepřový bok
 - 125 g Slanina vepřová
 - 600 g Zaječí maso
 - 40 g Mandle
 - 125 g Šunka dušená
 - 40 g Pistácie
 - 2 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 ks Pomeranče
 - 1 ks Koroptev
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Česnek
 - 1 polévková lžíce Sůl
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1569 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 85 g
 - Sodík 1331 mg
 - Bílkoviny 166 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 399 mg
 - Draslík 1544.7 mg
 - Vláknina 9670 mg
 - Vitamín A 9670 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 54.7 mg
 - Vitamín E 3.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté vepřové, zaječí a králičí maso, kromě dvou plátků zaječího masa dáme ho do mísy.
 - 
                                2
Očištěnou a vykuchanou koroptev stáhneme z kůže, vykostíme, maso pokrájíme nadrobno a přidáme k ostatnímu masu. Přidáme hovězí morek, slaninu a šunku pokrájenou na kostičky, pokrájený česnek, sůl, pepř, omytou drobně pokrájenou petrželovou nať, vajíčka a směs dobře promícháme. Nakonec přidáme pistácie, oloupané posekané mandle a znovu vše propracujeme.
 - 
                                3
Formu na terinu vyložíme plátky slaniny tak, aby konce z každé strany přečnívaly přes okraj nádoby minimálně 5 cm. Pak formu naplníme jednou polovinou paštiky, poklademe na ni plátky zaječího masa, švestky, navrstvíme zbývající paštiku a povrch zakryjeme přečnívající slaninou tak, že je přehneme dovnitř a vrch zakryjeme zbývajícími plátky slaniny.
 - 
                                4
Formu zakryjeme víkem, vložíme do pekáče s vařící vodou, dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme přibližně 3 hodiny.
 - 
                                5
Upečenou paštiku necháme vychladit. Dáme ji přes noc do chladničky, druhý den ji vyklopíme, nakrájíme na plátky a podáváme s plátky pomeranče.