Pečené zaječí maso s jogurtovou omáčkou
Suroviny
- 140 g Zeleninová směs pod svíčkovou - mražená
 - 50 g Cibule
 - 60 g Slanina vepřová
 - 20 g Olej rostlinný
 - 200 g Jogurt bílý
 - 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 800 g Zaječí maso
 - 50 ml Ocet vinný
 - 1 kávová lžička Hořčice
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Sacharin
 - 6 ks Pepř černý celý
 - 1 ks Bobkový list
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 580 kcal
 - Sacharidy 52 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 373 mg
 - Bílkoviny 55 g
 - Uhlovodany 46 g
 - Cholesterol 178.7 mg
 - Draslík 1639.3 mg
 - Vláknina 35236.8 mg
 - Vitamín A 35236.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.8 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 24 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve větším rendlíku svaříme ve vodě s octem kořenovou zeleninu, sacharin, sůl, pepř, bobkový list a 20 g cibule. Do vychladlého mořidla vložíme na 4 dny zaječí maso. Rendlík uložíme do chladu, maso každý den obrátíme.
 - 
                                2
Po 4 dnech maso vyjmeme, prošpikujeme slaninou, vložíme do pekáče s olejem, přidáme zeleninu z mořidla, 30 gramů cibule a podlité mořidlem dáme do trouby předehřáté na 190 °C péct. Maso občas polijeme výpekem, podle potřeby přidáme vodu, maso občas obrátíme. Když je maso měkké, vyjmeme je z pekáče, do výpeku vmícháme jogurt, v němž jsme rozmíchali mouku. Dochutíme hořčicí, solí, cukrem, octem a dobře provaříme. Poté omáčku propasírujeme, vložíme do ní maso a prohřejeme. Podáváme s knedlíkem nebo těstovinami.