Vaječná sedlina s kukuřicí
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 374 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 22 g
- Sodík 286 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 294.6 mg
- Draslík 281.2 mg
- Vláknina 3039.8 mg
- Vitamín A 3039.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Očištěné kukuřičné palice uvaříme v osolené, mírně oslazené vodě do měkka. Zrna vyloupáme pomocí vidličky, smícháme je s mlékem, solí, pepřem a zahřejeme. 
- 
                                2Do horké směsi vmícháme rozšlehaná vejce, větší část másla, nastrouhaný sýr, vše dobře promícháme. 
- 
                                3Směs nalijeme do vymaštěné nákypové formy a pečeme v mírně vyhřáté troubě do ztuhnutí. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        