Obrácená vejce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 20 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.17 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 128 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 198 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 254.4 mg
  • Draslík 79.6 mg
  • Vláknina 79.5 mg
  • Vitamín A 79.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce rozklepneme do pánve na rozehřáté máslo a připravíme tzv. "volská oka". Obrátíme je a krátce opečeme i po druhé straně.

  • 2

    Vejce osolíme, opepříme, na každou porci položíme plátek sýra.

  • 3

    Pokrm rozdělíme na talíře a podáváme např. s opečenou slaninou nebo s bramborákem.

Komentáře k receptu