Zelenina zapečená s Hermelínem
Suroviny
- 250 g Brokolice
- 150 g Smetana 16% (pochoutková)
- 125 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
- 100 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Máslo čerstvé
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 2 ks Kedlubna
- 1 ks Pórek
- 2 ks Mrkev kořen
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř bílý
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 371 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 192 g
- Sodík 324 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 166 mg
- Draslík 590.3 mg
- Vláknina 14716.6 mg
- Vitamín A 14716.6 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 87.6 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Mrkev a kedlubny oloupeme a nakrájíme na plátky. Očištěný pórek nakrájíme na nudličky, oloupanou cibuli na kolečka. Omytou brokolici rozebereme na růžičky. Zeleninu povaříme v osolené vodě asi 7 minut, cibuli potom jemně nakrájíme. 
- 
                                2Zapékací mísu vymažeme máslem, vložíme do ní okapanou zeleninu a posypeme cibulí. 
- 
                                3Smetanu smícháme s mlékem a vejci, osolíme, opepříme a okořeníme muškátem. Směsí přelijeme zeleninu a pokrm zapékáme v troubě při 200 stupních Celsia asi 20 minut. 
- 
                                4Hermelín oloupeme, nakrájíme na plátky a rozložíme na zeleninu. Zapékáme ještě 5 minut a nakonec posypeme nasekanou petrželkou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        