Zapečená zelenina se sýrem
Suroviny
- 500 g Brambory
 - 175 g Sýr Gorgonzola
 - 150 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Lilek
 - 1 ks Paprika žlutá
 - 2 ks Paprika červená
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 l Voda pitná
 - 3 polévková lžíce Olej olivový
 - 0.5 polévková lžíce Tymián čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 385 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 1089 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 58.8 mg
 - Draslík 816.5 mg
 - Vláknina 13367.2 mg
 - Vitamín A 13367.2 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 95.5 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 42.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě, očištěné papriky nakrájíme na kostičky, omytý lilek na plátky.
 - 
                                2
Oloupanou cibuli a česnek nadrobno nasekáme, necháme zesklovatět na oleji. Přidáme papriky, lilek, nasekané lístky tymiánu a vše asi 8 minut opékáme. Podle chuti osolíme, opepříme.
 - 
                                3
Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky, urovnáme do vymaštěné zapékací mísy. Navrch rozložíme zeleninu. Sýr rozpustíme ve smetaně a nalijeme na pokrm. Zapékáme asi 20 minut ve středně vyhřáté troubě.