Tvarohový dort z bílé čokolády
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 749 kcal
 - Sacharidy 49 g
 - Tuky 58 g
 - Sodík 302 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 192.2 mg
 - Draslík 239.3 mg
 - Vláknina 1347.4 mg
 - Vitamín A 1347.4 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.2 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Máslové sušenky dáme do sáčku a rozdrtíme válečkem na drobky. Můžeme je zpracovat i v mixéru. Drobky promícháme s 90 g másla a směs upěchujeme do rozevírací formy o průměru 25 cm tak, aby pokryla dno a stěny formy do výšky 1 cm od okraje.
 - 
                                2
Kousky bílé, nejlépe švýcarské čokolády rozpustíme ve vodní lázni. Odstavíme a necháme vychladnout. Sýr spojíme se zbytkem másla, přidáme cukr, čokoládu, vejce a vše utřeme na hladký krém. Ten nalijeme na připravený dortový korpus a pečeme v předehřáté troubě na 170°C asi hodinu. Necháme vychladnout ve formě na mřížce. Vychladlý dort zakryjeme a dáme do lednice asi na 4 hodiny.
 - 
                                3
Ztuhlý dort vyjmeme z formy a přendáme na tác. Povrch dortu posypeme kakaem. Servírujeme na tmavých talířích.