Zadělávané kuře s květákem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1477 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 100 g
 - Sodík 1172 mg
 - Bílkoviny 89 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 370 mg
 - Draslík 1563.1 mg
 - Vláknina 10833.5 mg
 - Vitamín A 10833.5 mg
 - Vitamín B6 1.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 128.7 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 46.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné a omyté kuře naporcujeme a uvaříme v osolené vodě doměkka.
 - 
                                2
Květák omyjeme a rozebereme na růžičky. Vložíme do osolené vody a uvaříme doměkka.
 - 
                                3
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem, rozmícháme a přilijeme mléko. Omáčku za stálého míchání povaříme, přecedíme a ochutíme citronovou šťávou.
 - 
                                4
Na talíře upravíme porce kuřete, květák a vše přelijeme omáčkou. Povrch posypeme nasekanou petrželkou.
 - 
                                5
Podáváme s rýží.