Křenová šlehačka k obalovanému lososovi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Křen
  • 300 g Listové těsto
  • 200 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 5 g Sůl
  • 20 g Cukr krupice
  • 30 g Kopr čerstvý
  • 800 g Losos - filety
  • 50 ml Ocet vinný
  • 250 ml Olej arašídový (podzemnicový)
  • 1 ks Limetka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1300 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 108 g
  • Sodík 630 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 181.5 mg
  • Draslík 790.1 mg
  • Vláknina 4545 mg
  • Vitamín A 4545 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33 mg
  • Vitamín E 11.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybu omyjeme, osušíme a nakrájíme na čtyři porce. Smícháme 1 lžičku octové esence se 3 lžičkami vody a maso z obou stran pokapeme. Kopr omyjeme, osušíme a odstraníme stopky. Polovinu jemně nasekáme a odložíme. Listové těsto rozložíme na kuchyňský papír a pokropíme vodou. Filé položíme na širokou stranu, osolíme, opepříme a posypeme natrhaným koprem. Rybu pečlivě obalíme těstíčkem a opékáme v horkém oleji 8-10 minut. Hotové maso rozložíme na kuchyňský papír, aby se vpil přebytečný tuk.

  • 2

    Šlehačku s cukrem ušleháme do polotuha. Vmícháme zbývající ocet, strouhaný křen a nasekaný

  • 3

    kopr. Dochutíme solí a pepřem. Rybu podáváme s křenovou šlehačkou a na talíři ji ozdobíme plátky limety.

Komentáře k receptu