Smetanová omáčka s pažitkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 724 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 74 g
 - Sodík 3 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 176.5 mg
 - Draslík 198.4 mg
 - Vláknina 5475 mg
 - Vitamín A 5475 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.3 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 37.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Polovinu hořčičných semínek rozdrtíme a v 5 lžících vody vaříme asi 5 minut. Vývar přecedíme. Zbývající hořčičná semínka a 400 g šlehačky vaříme asi 15 minut, až vznikne lehký krém. Do krému za stálého míchání postupně přidáváme malé kousky studeného másla. Ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Pažitku nakrájíme nadrobno a přimícháme ji do omáčky. Zbývající šlehačku lehce ušleháme a omáčku jí zjemníme.