Normandská omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 60 g Šalotka
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 400 ml Vývar rybí
  • 50 ml Zakysaná smetana
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 249 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 392 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 123.1 mg
  • Draslík 172.2 mg
  • Vláknina 99.8 mg
  • Vitamín A 99.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šalotku pokrájíme na drobné kousky a krátce podusíme na 30 g rozpáleného másla. Podlijeme vývarem a vaříme 15 minut.

  • 2

    Zbytek másla rozehřejeme , vmícháme mouku a necháme povařit 2 minuty.

  • 3

    Hotovou jíšku vlijeme k vývaru a vaříme 1 minutu. Osolíme, opepříme a smícháme se smetanou rozmíchanou se žloutkem.

  • 4

    Ihned odstavíme z ohně a pokapeme citronovou šťávou.

Komentáře k receptu