Ovčí sýr zapečený s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Sýr Feta
  • 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 2 ks Rajčata
  • 2 ks Šalotka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 6 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 241 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 495 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 34 mg
  • Draslík 391.8 mg
  • Vláknina 1424.8 mg
  • Vitamín A 1424.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do trouby vložíme plech a rozpálíme ji na 225 °C. Čtyři kousky alobalu potřeme olejem. Sýr opláchneme studenou vodou, rozpůlíme a vlhkým nožem nakrájíme na plátky. Rozložíme je na alobal. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Šalotky oloupeme a rozkrojíme na plátky. Rajčata i cibulku rozdělíme na sýr, ochutíme solí, pepřem, posypeme paprikou a oreganem. Pokapeme zbytkem oleje, alobaly uzavřeme do balíčků a zapečeme cca 12-15 minut v troubě.

  • 2

    Po vyjmutí balíčky otevřeme, rozdělíme na talíře a ihned podáváme.

Komentáře k receptu