Sýrové cappellacci s boloňskou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 230 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Máslo čerstvé
  • 130 g Slanina vepřová
  • 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 250 g Vepřové maso mleté
  • 90 g Sýr Taleggio
  • 250 g Hovězí maso mleté
  • 250 g Sýr Ricotta
  • 300 g Mouka pšeničná hladká
  • 15 ml Olej olivový
  • 60 ml Sýr Parmezán
  • 120 ml Víno bílé
  • 600 ml Hovězí vývar základní
  • 100 ml Smetana čerstvá ke šlehání
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Muškátový oříšek
  • 2 ks Celer řapíkatý
  • 2 hrst Sýr Parmezán
  • 1 hrst Bazalka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 l Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1401 kcal
  • Sacharidy 82 g
  • Tuky 251 g
  • Sodík 3504 mg
  • Bílkoviny 85 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 414.4 mg
  • Draslík 1549 mg
  • Vláknina 11003.5 mg
  • Vitamín A 11003.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.8 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve připravíme nádivku. Nastrouháme parmezán, muškátový oříšek a sýr taleggio po odříznutí kůrky nakrájíme na kostičky. V míse smícháme ricottu, sýr taleggio, parmezán, vejce a muškátový oříšek. Dochutíme solí a pepřem a vše promícháme.

  • 2

    Z uvedených surovin vypracujeme těsto, vyválíme plát a

  • 3

    kráječem na ravioli vyřízneme 7 čtverců a do každého středu čtverce umístíme trochu nádivky. Okraje kolem nádivky potřeme trochou vody, poté čtverce přehneme tak, abychom získali trojúhelníky. Okraje k sobě stlačíme.

  • 4

    Každý trojúhelník obtočíme kolem ukazováku a přitiskneme k sobě dva vzdálenější konce, aby těstoviny připomínaly biskupskou čepici. Těstoviny rozložíme na pomoučněnou utěrku, lehce posypeme moukou a necháme oschnout. Připravíme si boloňskou omáčku. Cibuli, mrkev a celer pokrájíme nadrobno. V pánvi necháme vzpěnit olej s máslem a poté osmažíme zeleninu, utřený česnek a slaninu nakrájenou na kostičky. Smažíme 10 minut, aby nám změkla zelenina. Přimícháme mleté hovězí a vepřové maso a smažíme dalších 10 minut. Snažíme se oddělit maso na co nejmenší kousky. Dochutíme solí a pepřem. Poté dolijeme vínem, zamícháme a povaříme dalších 5 minut. Ke směsi vložíme nakrájená rajčata a 250 ml vývaru. Uvedeme k bodu varu. Poté dusíme 2 hodiny velmi mírným varem. Občas promícháme. Do masové omáčky přilijeme smetanu a vaříme dalších 30 minut. Často mícháme.

  • 5

    Do hrnce nalijeme hovězí vývar a cappellacci v něm vaříme 5 minut. Poté těstoviny slijeme, smícháme s boloňskou omáčkou, posypeme nastrouhaným parmezánem a lístky čerstvé bazalky.

Komentáře k receptu