Králík se smetanovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sádlo škvařené
  • 50 g Cibule
  • 30 g Česnek
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 5 g Nové koření celé
  • 3 g Bobkový list
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 200 g Brambory vařené
  • 1000 ml Voda pitná
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kg Králík
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 820 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 1604 mg
  • Bílkoviny 81 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 252.1 mg
  • Draslík 988.4 mg
  • Vláknina 4072 mg
  • Vitamín A 4072 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 63.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce vložíme králíka, zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přidáme kuličky nového koření, bobkový list, přivedeme k varu a vaříme aspoň hodinu. Vývar scedíme, králičí maso obereme a posekáme najemno nebo umeleme. Vrátíme maso do vývaru, přivedeme k varu, ve smetaně rozmícháme mouku a přidáme do omáčky. Promícháme a povaříme.

  • 2

    Mezitím si v pánvi rozehřejeme sádlo, osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a přidáme do omáčky. Provaříme, podle potřeby ještě dochutíme solí, pepřem a odstavíme.

  • 3

    Teplou omáčku s masem podáváme s vařeným bramborem.

Komentáře k receptu