Pečené kotlety v zelí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřové kotlety
  • 200 g Slanina vepřová
  • 300 ml Víno bílé
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Zelí hlávkové bílé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 876 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 58 g
  • Sodík 787 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 192.5 mg
  • Draslík 1523.6 mg
  • Vláknina 25050.2 mg
  • Vitamín A 25050.2 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 183 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a okmínujeme. Zprudka je opečeme na oleji a necháme na teplém místě.

  • 2

    Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme předem povařené, na nudličky nakrájené zelí, osolíme a zalijeme vínem. Přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, zalijeme smetanou a promícháme.

  • 3

    Zelí vložíme do zapékací mísy, přidáme opečené kotlety a ještě 15 minut zapékáme ve středně vyhřáté troubě.

  • 4

    Vhodnou přílohou jsou pečené brambory.

Komentáře k receptu