Jehněčí sekaný řízek na másle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 374 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 989 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 109.1 mg
 - Draslík 11.4 mg
 - Vláknina 565.4 mg
 - Vitamín A 565.4 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.8 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 738.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jehněčí maso opláchneme a najemno umeleme spolu se žemlí namočenou ve smetaně. Osolíme, okořeníme, přidáme jemně nastrouhanou kůru z omytého citronu, vejce a vše dobře promícháme.
 - 
                                2
Ze vzniklé hmoty pomocí mouky tvarujeme oválné řízky o tloušťce cca 10mm.
 - 
                                3
Řízky klademe do pekáče vytřeného tukem a v horké troubě je prudčeji opečeme.
 - 
                                4
Po opečení je obrátíme, zastříkneme vodou a za občasného přelévání vzniklou šťávou je pod poklicí dusíme.
 - 
                                5
Nakonec udušené řízky vyjmeme, šťávu procedíme, buď ji rozředíme nebo odvaříme, přisolíme, zjemníme máslem a nalijeme na řízky, které ve šťávě ještě krátce podusíme.