Vepřová panenka s omáčkou z arašídového másla

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 21 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřová panenka
  • 180 g Arašídy
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 60 ml Olej rostlinný
  • 2 kávová lžička Hořčice
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Máslo arašídové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 900 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 75 g
  • Sodík 540 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 203.6 mg
  • Draslík 917.3 mg
  • Vláknina 10156.8 mg
  • Vitamín A 10156.8 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 6.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou a osušenou vepřovou panenku nakrájíme na 4 plátky a lehce naklepeme. Vyloupané arašídy rozmixujeme.

  • 2

    Plátky masa namočíme v rozšlehaném vejci, osolíme, opepříme, obalíme v umixovaných arašídech a smažíme z obou stran na rozpáleném oleji dozlatova.

  • 3

    Před koncem smažení v rendlíku rozšleháme ve smetaně hořčici a arašídové máslo. Omáčku nevaříme. Usmažené plátky podáváme s arašídovou omáčkou.

Komentáře k receptu