Dort pro manikérku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Mouka polohrubá
  • 50 g Ořechy vlašské
  • 150 g Voda pitná
  • 100 g Olej rostlinný
  • 500 g Tvaroh jemný
  • 250 g Bonbony marshmallow
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 140 g Rýže karamelová
  • 100 g Čokoláda bílá
  • 50 g Omega
  • 375 g Cukr moučkový
  • 1000 g Marcipánová hmota surová
  • 500 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.5 kávová lžička Tresť vanilková
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 špetka Sůl
  • 2 balení Ztužovač šlehačky
  • 4 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1950 kcal
  • Sacharidy 262 g
  • Tuky 85 g
  • Sodík 140 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 256 g
  • Cholesterol 348.5 mg
  • Draslík 436.2 mg
  • Vláknina 6204.7 mg
  • Vitamín A 6204.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ořechový korpus: Vyšleháme žloutky s polovinou cukru, postupně přidáváme horkou vodu. Přidáme olej a chvíli šleháme, pak postupně přidáme mouku s práškem do pečiva a nakonec dáme mleté ořechy. Bílky ušleháme a lehce vmícháme do těsta. Pečeme na 160° cca 40 minut.

  • 2

    Tvarohový krém: Vyšleháme tvaroh s cukrem, spojíme s napůl ušlehanou šlehačkou smíchanou se ztužovačem.

  • 3

    Hmota na ruku: V kastrolu rozpustíme máslo se solí a vsypeme marschmallow. Za stálého míchání přidáme aroma a necháme úplně roztavit. Pak vsypeme rýži, řádně promícháme a vyklopíme na 100% tukem (Omegou) pomaštěnou linku. Pomastíme si také ruce a po chvilkovém zchladnutí si z hmoty uděláme kouli se kterou budeme dál pracovat. Chvilku ji necháme, povalujeme ji po lince, aby byla hladší a začneme tvarovat. Vytvarujeme si zhruba dlaň, prsty a postupně jak hmota chladne, tak prsty ztenčujeme a ohýbáme do tvaru, pak teprve se zabýváme dlaní. Lze si vypomoci kostrou ruky zhotovené z drátků.

  • 4

    Hotovou ruku necháme vytvrdnout alespoň do druhého dne, je potřeba aby se jednotlivé prsty podepřely, aby držely v žádaném tvaru. Po dokonalém ztuhnutí začistíme detaily, uděleláme lůžka nehtů – použila jsem platové nehty na vytvoření. Nakonec celou ruku polijeme bílou čokoládou, aby se zahladily nerovnosti a držel na ní potah. Po zaschnutí čokolády ji teplýma rukama uhlaďíme, oškrábeme zbytek a můžeme potahovat. Uděláme záhyby,zvýrazníme kloubky a nehtová lůžka. Samotný dort 2x prořízneme, naplníme tvarohovým krémem, na okraji plátu uděláme mantinely z máslového krému, aby potah nepřišel do styku s tvarohovým krémem. Taktéž po sestavení dortu povrch potřeme jen máslovým krémem a dáme pořádně vychladit. Po vychlazení potáhneme, dozdobíme detaily a umístíme ruku a drobnosti na vhodné místo.

Komentáře k receptu