Žemlovka s tvarohem a jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 150 g Veka
  • 150 g Tvaroh měkký - nízkotučný
  • 150 g Jablka
  • 50 g Cukr moučkový
  • 15 g Máslo čerstvé
  • 10 g řepkový olej
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 609 kcal
  • Sacharidy 88 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 426 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 149.2 mg
  • Draslík 182.6 mg
  • Vláknina 2850 mg
  • Vitamín A 2850 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Olejem vymažeme formu a klademe do ní střídavě veku navlhčenou v mléce, plátky oloupaných jablek a mažeme našlehaným tvarohem rozmíchaným se žloutkem a cukrem. Poslední vrstvou je vrstva veky.

  • 2

    Rozpuštěným máslem pokapeme a žemlovku pečeme ve vodní lázni.

  • 3

    V průběhu pečení zalijeme zbytkem mléka, ve kterém jsme rozšlehali bílek.

  • 4

    Na talíři hotovou žemlovku pocukrujeme moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu