Žďárská zelňačka
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 378 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 30 g
- Sodík 242 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 69.6 mg
- Draslík 341.6 mg
- Vláknina 5084 mg
- Vitamín A 5084 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Skopové maso omyjeme a pozvolna uvaříme ve slané vodě. 
- 
                                2Jakmile je maso měkké, vývar přecedíme a maso necháme vychladnout. Pak je nakrájíme na drobné kostičky. 
- 
                                3Překrájíme kyselé zelí, zalijeme částí masového vývaru a necháme dusit pod pokličkou asi 30 minut. 
- 
                                4Nakrájíme nadrobnou cibuli, necháme zpěnit na sádle a přisypáváme hladkou mouku. Usmažíme dorůžova jíšku. 
- 
                                5Tu pak zalijeme zbylým vývarem, rozšleháme a přivedeme do varu. Vaříme ještě asi 30 minut. 
- 
                                6Přidáme nakrájené maso, dušené zelí, pepř, zázvor a vaříme dalších 10 minut. 
- 
                                7Při podávání přidáme do každé porce trochu smetany. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        