Vepřové žaludky zadělávané se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Zelenina kořenová
  • 600 g Vepřové žaludky
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 2 ks Cibule
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Majoránka
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 510 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 195 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 357.2 mg
  • Draslík 919.8 mg
  • Vláknina 29381.4 mg
  • Vitamín A 29381.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 66.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žaludky rozkrojíme, odstraníme tuk, dobře vypereme a krátce povaříme ve slané vodě. Slijeme a dle potřeby ještě dočistíme. Vložíme do osolené vody, přidáme očištěnou zeleninu, jednu cibuli, celý pepř a vaříme doměkka.

  • 2

    Na oleji zpěníme cibuli nakrájenou nadrobno, vmícháme prolisovaný česnek, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a dobře povaříme.

  • 3

    Potom přidáme měkké žaludky nakrájené na nudličky, smetanu, majoránku, mletý pepř a hotový pokrm prohřejeme a dochutíme citrónovou šťávou.

  • 4

    Podáváme s vařenými brambory.

Komentáře k receptu