Farfalle s bazalkovou jogurtovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 42 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Těstoviny Farfalle
  • 250 ml Řecký jogurt
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.5 šálek Cibule perlová
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Petržel - nať
  • 4 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 468 kcal
  • Sacharidy 82 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 79 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 82 g
  • Cholesterol 9.4 mg
  • Draslík 82.8 mg
  • Vláknina 8112.8 mg
  • Vitamín A 8112.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci ve vroucí osolené vodě uvaříme farfalle asi 10 minut al dente.

  • 2

    V pánvi usmažíme na tenká kolečka nakrájené cibulky a nadrobno nasekaný česnek asi 4 minuty doměkka. Zalijeme citronovou šťávou a asi 2 minuty provaříme, aby se voda vyvařila. Odstavíme a vmícháme jogurt, strouhanou citronovou kůru, najemno nasekanou čerstvou bazalku a najemno nasekanou čerstvou petržel. Dosolíme a dopepříme. Uvařené a zcezené těstoviny vyklopíme do pánve, promícháme a hned podáváme.

Komentáře k receptu