Brambory s kuřecím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Kuřecí prsa
  • 200 g Brokolice
  • 230 g Jogurt bílý
  • 50 g Ovesné vločky
  • 100 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 150 ml Víno bílé
  • 150 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Brambory
  • 4 ks Rajčata
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 563 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 311 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 101 mg
  • Draslík 1077.8 mg
  • Vláknina 11788 mg
  • Vitamín A 11788 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 67.4 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 69.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory a rajčata nakrájíme na plátky, maso na nudličky, cibuli nadrobno a česnek prolisujeme.

  • 2

    Na pánvi rozpustíme máslo, vložíme maso, mírně osolíme a restujeme 4 minuty. Přisypeme cibuli s česnekem a restujeme další 3 minuty. Zaprášíme moukou, promícháme a podlijeme smetanou s vínem. Vaříme 10 minut.

  • 3

    Do pekáčku vložíme plátky brambor v jedné vrstvě a osolíme. Na brambory položíme plátky rajčat a růžičky brokolice. Na to nalijeme kuřecí směs z pánve a znovu položíme vrstvu brokolice a rajčat. Poslední vrstvou budou plátky brambor. Vše posypeme strouhaným sýrem, ovesnými vločkami a zalijeme jogurtem.

  • 4

    Pečeme při vyšší teplotě 30 minut. Podáváme teplé jako samostatný chod.

Komentáře k receptu