Treska s indickou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 120 g Jablka
  • 60 g Mrkev kořen
  • 800 g Treska aljašská
  • 12 g Maizena - kukuřičný škrob
  • 200 ml Víno bílé
  • 300 ml Jogurt bílý
  • 1 ks Pomeranče
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Kari koření
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 315 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 262 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 74 mg
  • Draslík 991.8 mg
  • Vláknina 5198.5 mg
  • Vitamín A 5198.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.9 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pokrájenou mrkev a cibuli přendáme do hrnce, podlijeme 750 ml vody a vínem. Uvedeme k varu a vaříme 15 minut.

  • 2

    Maso z tresky dáme do horké vody a necháme 15 minut ohřívat bez vaření.

  • 3

    200 ml vody z vaření ryby smícháme se lžící cibule z vývaru, přidáme strouhaná jablka a šťávu z pomeranče. Vše necháme ohřát.

  • 4

    Vývar propasírujeme přes síto, smícháme s jogurtem a maizenou.

  • 5

    Osolíme.

  • 6

    Tuto omáčku přendáme na servírovací tác, navrch položíme porce ryby, které posypeme troškou kari a sekanou petrželí.

Komentáře k receptu