Tarator s vinným octem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Jogurt bílý
  • 50 g Ořechy vlašské
  • 50 ml Olej olivový extra panenský
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Okurka salátová
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný červený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 502 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 252 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 13 mg
  • Draslík 720 mg
  • Vláknina 6522 mg
  • Vitamín A 6522 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou salátovou okurku nakrájíme na plátky a smícháme v míse s prolisovaným česnekem, nasekanými ořechy a nasekaným koprem. Zalijeme jogurtem rozmíchaným s trochou vody.

  • 2

    Polévku dochutíme červeným vinným octem, olivovým olejem a solí. Podáváme dobře vychlazenou.

Komentáře k receptu