Pečená treska s jogurtovou marinádou a bramborami
Suroviny
- 220 g Treska filety
 - 200 g Brambory vařené ve slupce
 - 50 ml Smetana 6% (do kávy)
 - 130 ml Jogurt nízkotučný
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 3 špetka Sůl
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 2 špetka Sůl
 - 2 špetka Pepř bílý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Slunečnicová semínka loupaná BIO
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 0.2 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
 - 0.5 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 259 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 921 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 134.1 mg
 - Draslík 714.2 mg
 - Vláknina 9159.4 mg
 - Vitamín A 9159.4 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.9 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme si do misky jogurtovou marinádu: bílý jogurt smícháme se smetanou, solí, pepřem, vejcem, slunečnicovými semínky a prolisovanými stroužky česneku. Omyjeme petrželovou nať, drobně ji pokrájíme a s rozsekanými lístky rozmarýnu přimícháme do jogurtu. Marinádou potřeme omyté a osušené filety tresky a necháme je marinádě 1.5-2 hodiny.
 - 
                                2
Troubu si předehřejeme na 200°C. Vařené brambory ve slupce nakrájíme na plátky silné 5-7mm. Očištěnou cibuli nakrájíme na kolečka. Pekáček vytřeme olivovým olejem, na něj poskládáme plátky brambor, osolíme je, proložíme cibulí a posypeme čerstvě pomletým pepřem. Na brambory položíme marinované porce tresky, přelejeme je zbylou marinádou a vložíme do rozehřáté trouby. Pečeme dozlatova přibližně 25-30 minut.
 - 
                                3
Porce brambor dáme na talíže, na ně poklademe upečenou tresku a hned servírujeme.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                            