Sušenky kurabije s ginem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1004 kcal
 - Sacharidy 120 g
 - Tuky 53 g
 - Sodík 31 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 46 g
 - Cholesterol 208.1 mg
 - Draslík 234.8 mg
 - Vláknina 15597.6 mg
 - Vitamín A 15597.6 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.1 mg
 - Vitamín E 3.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 58.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse utřeme máslo s cukrem, přidáme gin, vanilkový cukr a žloutky a třeme dál do pěny. Postupně přisypáváme prosátou mouku s práškem do pečiva. Těsto si vyklopíme na pomoučený vál a rukama ho dobře propracujeme. Pokud je těsto příliš tuhé, přidáme ještě trochu ginu.
 - 
                                2
Z těsta vyválíme váleček o průměru asi 4 cm, nakrájíme ho na 1 cm silné plátky a z nich si vytvarujeme malé koláčky, které poklademe na máslem vymazaný plech. Do středu každého koláčku zapíchneme jednu mandli s hřebíčkem. Plech s koláčky dáme do vyhřáté trouby. Sušenky karabie pečeme dorůžova při 175°C přibližně 20 minut.
 - 
                                3
Horké upečené koláčky ihned obalíme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem. Sušenky můžeme hned servírovat, nebo je poskládáme do papírové krabice a odložíme na suché chladné místo. Zkonzumujeme je během 3 - 4 dnů.