Uzené kuře s hráškovou kaší

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 800 g Kuřecí maso uzené
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Okurky nakládané
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 886 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 4780 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 72.5 mg
  • Draslík 267.3 mg
  • Vláknina 20601.2 mg
  • Vitamín A 20601.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 44.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Střední uzené kuře vaříme asi na 10 minut v neslané vodě, poté ho vykostíme, rozdělíme na porce a udržujeme v teple. Konzervu konzervovaného hrášku otevřeme a scedíme. Hrášek pak se lžicí vývaru z kuřete dohladka rozmixujeme.

  • 2

    V malém kastrolku rozpustíme máslo a 2 lžíce vlijeme do rendlíku na plotně. Přidáme umixovaný hrášek, sůl a pepř, přilijeme smetanu, metlou ušleháme a povaříme.

  • 3

    Na talíře klademe hráškovou kaši, na ní kuřecí maso a porce pak pokropíme rozpuštěným máslem.

  • 4

    Pokrm podáváme se sladkokyselými okurkami.

Komentáře k receptu