Ďas s liškami a jarními cibulkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Brusinky
  • 200 g Cibule
  • 400 g Lišky čerstvé
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 400 g Mořský ďas
  • 200 g Máslo čerstvé
  • 60 g Petržel - nať
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 100 ml Víno bílé
  • 200 ml Vývar zeleninový
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 4 ks Cibulka jarní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 721 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 748 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 105.9 mg
  • Draslík 756.1 mg
  • Vláknina 8183.5 mg
  • Vitamín A 8183.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 107.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety z ďasa nakrájíme na plátky. Cibuli nakrájíme nadrobno, stejně tak očištěné lišky. V pánvi rozehřejeme máslo a osmahneme cibuli a lišky. Přidáme hladkou mouku, krátce osmahneme a podlijeme bílým vínem.

  • 2

    Provaříme, přidáme vývar a smetanu a necháme jemně probublávat. Mírně zredukovanou omáčku posypeme petrželkou a odstavíme ze zdroje tepla.

  • 3

    Na pánvi rozpustíme máslo a opečeme plátky ďasa a na kroužky nakrájené jarní cibulky. Osolíme a pepříme.

  • 4

    Na talíř pripravíme smetanovou omáčku s liškami a opečené plátky ďasa, které poklademe cibulovými kroužky, a vše posypeme brusinkami.

Komentáře k receptu